لیست اختراعات سهراب احمدی کندجانی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1395/02/11
مالک/مالکان: دانشگاه تبريز
تاریخ ثبت: 1395/02/11
خلاصه اختراع:

"ميز اپتيكي چرخان اتوماتيك براي استفاده مولتي مد در حسگرهاي زيستي مبتني بر تشديد پلاسمون¬هاي سطحي" يكي از تجهيزات مهم و ضروري در حسگرهاي مبتني بر تشديد پلاسمون سطحي (حسگرهاي نوري) است. كاركرد اين حسگرها بر اساس اندازه گيري تغييرات ضريب شكست محيط مي باشد. عملكرد اين حسگرها به گونه ايست كه تغييرات ضريب شكست محيط، باعث تغيير شرايط جفت شدگي بين نور فرودي و پلاسمون هاي سطحي ميگردد، كه ميتوان آن را به عنوان تغييري در مشخصه نور بازتابي از سطح محيط آشكارسازي نمود. بر همين اساس كنترل دقت تغييرات زاويه نور فرودي و آشكارسازي آن امري مهم در اين زمينه مي باشد. اين سامانه با هدف افزايش دقت كاري عملكرد اين حسگرها (استفاده از سروموتورها با دقت بالا و طراحي خاص ميز جهت كنترل مناسبتر نور فرودي) و ارائه روش هاي جديد جهت در كاركرد حسگر (استفاده به طور همزمان در چندين مدولاسيون) طراحي و ساخته شده است و در حال حاضر نسخه آزمايشگاهي اين حسگر در پژوهشكده فيزيك كاربردي و ستاره شناسي دانشگاه تبريز مورد آزمايش و آناليز قرار گرفته است.

تاریخ ثبت: 1397/12/26
خلاصه اختراع:

"حسگر زيستي تشديد پلاسمون سطحي مبتني بر مدولاسيون‌هاي زاويه‌اي مكانيكي و اپتيكي" يكي از تجهيزات مهم و ضروري در حسگرهاي مبتني بر تشديد پلاسمون سطحي (حسگرهاي نوري) است. كاركرد اين حسگرها بر اساس اندازه گيري تغييرات ضريب شكست محيط ميباشد. عملكرد اين حسگرها به گونه ايست كه تغييرات ضريب شكست محيط، باعث تغيير شرايط جفتشدگي بين نور فرودي و پلاسمونهاي سطحي ميگردد، كه ميتوان آن را به عنوان تغييري در مشخصه نور بازتابي از سطح محيط آشكارسازي نمود. بر همين اساس كنترل دقت تغييرات زاويه نور فرودي و آشكارسازي آن امري مهم در اين زمينه ميباشد. اين سامانه با هدف افزايش دقت كاري عملكرد اين حسگرها (استفاده از تنها يك استپ موتور با دقت بالا و طراحي خاص ميز جهت كنترل مناسبتر نور فرودي) و ارائه روشهاي جديد در كاركرد حسگر (استفاده به طور همزمان در چندين مدولاسيون) و همچنين ارائه روشي جديد در ثبت اطلاعات اپتيكي بدون نياز به بيم پروفايلر (استفاده از پردازش تصوير آشكارساز يك وبكم) طراحي و ساخته شده است و مورد آزمايش و آناليز قرار گرفته است.

تاریخ اظهارنامه: 1399/07/20
تاریخ ثبت: 1399/11/06
خلاصه اختراع:

متمركزكننده‌هاي خورشيد نورزا شامل يك موجبر پليمري يا شيشه‌اي بسيار شفاف كه با رنگينه نورزا آلائيده شده است. نور خورشيد وارد موجبر شده و توسط رنگينه نورزا جذب مي‌شود. سپس رنگينه آن را در طول موج‌هاي بلندتر، نور گسيل مي‌كند، نور توليد شده از طريق موجبر به دليل بازتاب داخلي كلي به انتهاي موجبر انتقال ميابد. براي تبديل انرژي نوراني به الكتريكي به لبه اين موجبر سلول خورشيدي متصل شده است. ما يك پنجره دوجداره مبتني بر پروسكايت متيل آمونيوم برميد طراحي كرده كه روش تكميل كننده فناوري‌هاي فتوولتائيك موجود بوده و به عنوان پنجره نيم شفاف در معماري ساختمان استفاده مي‌شود. وجود متمركزكننده نورزا منجر به افزايش بازده سلول خورشيدي و كاهش هزينه از طريق استفاده از سلول‌هاي خورشيدي كوچكتر خواهند شد. عدم نياز به سيستم‌هاي رهياب نور و توانايي كار در تمامي زواياي تابشي خورشيد و در تمام فصول سال از ديگر مزاياي اين سيستم است. براي ساخت متمركزكننده خورشيدي از سه روش Spin-Coating ، PVDو اسپري، پروسكايت متيل آمونيوم برميد را در ضخامت‌هاي مختلف روي شيشه‌هاي معمولي لايه نشاني كرديم.

تاریخ اظهارنامه: 1400/08/25
مالک/مالکان: دانشگاه تبریز
تاریخ ثبت: 1401/02/04
خلاصه اختراع:

جمع كننده هاي كروي (Integrating sphere) ابزارهاي بسيار سودمندي در زمينه ي مطالعه ي منابع نوري خصوصا ديودهاي نورگسيل هستند. اين ادوات هم مي توانند به عنوان منابع نوري با توزيع شدت كاملا يكنواخت و هم به عنوان وسيله اي براي مشخصه يابي ساير منابع نوري مورد استفاده قرار گيرند. جمع كننده هاي نوري كروي كاربردهاي فراوان آموزشي، تحقيقاتي و صنعتي دارند. از جمله قابليتهاي اين ادوات مي توان به اندازه گيري توان طيفي تابشي، شار روشنايي (تابش برحسب لومن)، بازده روشنايي بر كل شار تابشي(لومن بر وات)، مختصات رنگ، دماي رنگ و ضريب تفسير رنگ (CRI) منابع نوري و بهره نورزايي(فوتولومينسانس) مواد اشاره كرد. ما در اين اختراع به روش بسيار ساده و ارزان (كمتر از صد دلار در مقابل چندين هزار دلار) موفق به طراحي و ساخت يك جمع كننده كروي و كاليبره كردن آن شديم. علاوه بر قابليتهاي متدوال يك جمع كننده كروي، ما با تعبيه يك قطعه مخصوص بر روي نگهدارنده نمونه، به دستگاه امكان كنترل دماي محيط را ايجاد كرديم. با كنترل دماي محيط ميتوان عملكرد منابع نوري را تحت دماهاي مختلف بررسي كرد كه بسيار حائز اهميت است. همينطور از طريق همين قطعه ميتوان مشخصه هاي الكترواپتيكي نمونه را مورد بررسي قرار داد. از طرفي همچنين قابليت ورود گاز به محفظه كره را ايجاد كرده ايم كه عملكرد نمونه را تحت گازهاي مختلف مي توان بررسي كرد

موارد یافت شده: 4